Ana sayfa Biyografi Hadise Kimdir? Hadise Açıkgöz Biyografisi

Hadise Kimdir? Hadise Açıkgöz Biyografisi

42
0

 

Hadise
Hadise.jpg

Hadise, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan bir toplantıda.
DoğumHadise Açıkgöz
22 Ekim 1985 (32 yaşında)
Mol, Anvers, Belçika
İkametİstanbul, Türkiye
MeslekŞarkıcı · şarkı yazarı · yapımcı
Resmî sitehadise.com
Etkin yılları2003-günümüz
Müzik şirketi2 Brains · Capitol · EMI · Pasaj ·Seyhan · Kaya · Shen

Detaylı Hadise Biyografisi

Hadise Açıkgöz, Belçikalı-Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. Belçika’da Sivaslı bir ailenin kızı olarak doğup büyüdü. 2003 yılında Idool 2003 yarışmasına katıldıktan sonra albüm teklifi alınca ilk albümünün hazırlıklarına başladı. 2005’te yayımlanan ilk stüdyo albümü Sweat’te yer alan “Stir Me Up” şarkısıyla Belçika’da ve Türkiye’de tanındı. Türk basınının kendisiyle ilgilenmesinden sonra kariyerini Türkiye’ye taşıdı.

2008’de ikinci stüdyo albümü Hadise’yi yayımladı. İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan albümde yer alan “Deli Oğlan” şarkısı Türkiye’de bir hit oldu. Sonraki yıl Türkiye’yi 2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Düm Tek Tek” ile temsil ederek dördüncü oldu. Yarışma sayesinde popülerliğini artırdı. Aynı yıl Fast Life ve Kahraman albümlerini satışa sundu. Kahraman’ın çıkış şarkısı “Evlenmeliyiz” ile tekrar listelerde yer aldı. 2011’de beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?’i yayımladı. Albümdeki “Superman”, “Aşk Kaç Beden Giyer?” ve “Mesajımı Almıştır O” şarkılarına klip çekti. 2014’te Tavsiye ve 2017’de Şampiyon albümlerini satışa sundu.

Christina Aguilera, Brandy Norwood ve Beyoncé’den ilham aldığını ifade eden Hadise, 2011 yılından beri devam etmekte olan O Ses Türkiye yarışmasında jüri üyeliği görevine devam etmektedir. Bir Altın Kelebek Ödülü ve üç TMF Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Diskografi

  • Sweat (2005)
  • Hadise (2008)
  • Fast Life (2009)
  • Kahraman (2009)
  • Aşk Kaç Beden Giyer? (2011)
  • Tavsiye (2014)
  • Şampiyon (2017)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here